STURMGESCHUTZ III AUSF.G

Brand
COBI-2285

222.37 RON289.08 RON

ESTIMAT LIVRARE LOCKER

joi, 25 iulie

15.00 RON

ESTIMAT LIVRARE CURIER

vineri, 26 iulie

20.00 RON

Sturmgeschütz III Ausf.G este un tanc de asalt care a făcut parte din familia de vehicule militare germane folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Deși Sturmgeschütz III a fost dezvoltat inițial pentru a oferi sprijin de infanterie, versiunea Ausf.G a devenit una dintre cele mai produse și utilizate variante ale acestui model în perioada războiului.

Dezvoltarea Sturmgeschütz III a început în anii '30, când Germania a început să-și modernizeze forțele armate. În 1936, au început testele pentru un vehicul de asalt pe șenile bazat pe șasiul tancului Panzer III. Sturmgeschütz III a fost conceput pentru a îndeplini un rol de sprijin al infanteriei, cu accent pe distrugerea fortificațiilor inamice și a tancurilor.

Versiunea Ausf.G a fost introdusă în producție în 1942 și a reprezentat o îmbunătățire semnificativă față de modelele anterioare. Cu un șasiu provenit de la Panzer III, Sturmgeschütz III Ausf.G a fost echipat cu un tun StuK 40 L/48 de 75 mm, capabil să penetreze blindajul inamic la distanțe considerabile. Absența unei turele a redus profilul tancului și a îmbunătățit protecția împotriva proiectilelor inamice.

Acest model a fost folosit pe scară largă pe fronturile de luptă din Europa de Est și de Vest. Sturmgeschütz III Ausf.G s-a dovedit a fi extrem de eficient în susținerea infanteriei și în distrugerea tancurilor inamice. Datorită mobilității sale și capacității de a se adapta la diferite condiții de luptă, a devenit un instrument valoros pentru forțele armate germane.

Cu toate acestea, pe măsură ce războiul a evoluat și au apărut tancuri inamice mai puternice, Sturmgeschütz III Ausf.G a fost înlocuit gradual de modele mai avansate. Cu toate acestea, contribuția sa semnificativă în primele etape ale conflictului rămâne impresionantă.

Astăzi, exemplarele restaurate ale Sturmgeschütz III Ausf.G pot fi găsite în muzee din întreaga lume, amintindu-ne de evoluția tehnologică și a tacticii militare în perioada tumultoasă a celui de-al Doilea Război Mondial.

  CARACTERISTICI GENERALE

 • 7

 • 598

 • 2

 • 4

 • COBI

 • DIMENSIUNI

 • 21 cm

 • 11 cm

 • 1:35

5

RATING MEDIU

0

PENTRU A SCRIE UN REVIEW TREBUIE SA FII LOGAT / INREGISTRAT

LOGIN INREGISTRARE