DOUGLAS C-47 SKYTRAIN DAKOTA

Brand
COBI-5743

271.06 RON352.38 RON

ESTIMAT LIVRARE LOCKER

marți, 28 mai

15.00 RON

ESTIMAT LIVRARE CURIER

miercuri, 29 mai

20.00 RON

Douglas C-47 Skytrain, cunoscut și sub numele de Dakota, a fost un avion militar de transport versatil care a avut un rol semnificativ în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în conflictele ulterioare. Inițial proiectat ca avion de linie civil, C-47 a fost adaptat pentru utilizare militară și a devenit unul dintre cele mai reușite și utilizate avioane de transport ale epocii.

C-47 Skytrain/Dakota avea o construcție robustă și rezistentă, făcându-l potrivit pentru o varietate de misiuni. Avea o configurație cu aripi înalte, cu două motoare radiale Pratt & Whitney care ofereau putere suficientă pentru transportul de încărcături și personal. Construcția sa solidă și performanța fiabilă i-au câștigat o reputație de încredere și rezistență.

În ceea ce privește capacitatea, C-47 putea transporta până la 28 de militari echipați complet sau o încărcătură semnificativă, inclusiv vehicule, provizii sau parașutiști. Aeronava avea o ușă de încărcare în partea din spate, care facilita încărcarea și descărcarea facilă a echipamentului și personalului. De asemenea, putea fi echipată cu suporturi exterioare pentru transportul de încărcături suplimentare sau rezervoare de combustibil.

Unul dintre rolurile cele mai notabile ale C-47 Skytrain/Dakota a fost participarea sa în operațiuni aeropurtate. A jucat un rol crucial în asalturi aeropurtate majore, cum ar fi invazia din Normandia în ziua Z, unde a fost folosit pentru transportul parașutiștilor și tractarea planorului. Capacitatea C-47 de a arunca parașutiști în zone precise și de a livra provizii în zone izolate l-a făcut o resursă inestimabilă în operațiunile aeropurtate.

C-47 s-a evidențiat și în ceea ce privește capacitățile sale de transport, susținând operațiuni logistice în diverse teatre de război. A transportat trupe, echipament și provizii către zonele de primă linie și a evacuat soldați răniți de pe câmpul de luptă. Versatilitatea sa i-a permis să opereze în medii diverse, de la aeroporturi în junglă la aeroporturi stabilite.

În afara serviciului său militar, C-47 Skytrain/Dakota a avut o utilizare extinsă și în roluri civile după război. A jucat un rol vital în misiunile umanitare, oferind ajutor și provizii în regiuni aflate în nevoie. Adaptabilitatea și fiabilitatea sa l-au făcut o alegere populară pentru transportul de marfă

  CARACTERISTICI GENERALE

 • 8

 • 896

 • 2

 • 5

 • COBI

 • DIMENSIUNI

 • 40.5 cm

 • 11 cm

 • 45 cm x 7 cm x 32 cm

 • 1:48

5

RATING MEDIU

0

PENTRU A SCRIE UN REVIEW TREBUIE SA FII LOGAT / INREGISTRAT

LOGIN INREGISTRARE