BOEING B17-F FLAYING FORTRESS MEMPHIS BELLE EXECUTIVE EDITION

Brand
COBI-5749

484.64 RON630.03 RON

ESTIMAT LIVRARE LOCKER

marți, 28 mai

LIVRARE GRATUITA

ESTIMAT LIVRARE CURIER

miercuri, 29 mai

LIVRARE GRATUITA

Boeing B-17F Flying Fortress "Memphis Belle" este un celebru bombardier greu american folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A devenit un simbol al rezistenței și adevărului în timpul acestui conflict global. Iată o scurtă descriere a acestei aeronave istorice:

Nume: Boeing B-17F Flying Fortress "Memphis Belle" Perioada de serviciu: "Memphis Belle" a fost folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind în serviciu între 1942 și 1943.

Caracteristici cheie:

 1. Echipaj: B-17F "Memphis Belle" era echipat cu un echipaj de 10 membri, inclusiv pilot, copilot, navigator, bombardier, mitraliori și alți membri esențiali pentru operațiunile de bombardament.

 2. Armament: Aeronava era echipată cu mitraliere defensive pentru autoapărare împotriva atacurilor avioanelor inamice. Avea, de asemenea, o încărcătură de bombe considerabilă care putea varia în funcție de misiune.

 3. Renumire: "Memphis Belle" a devenit celebru pentru că a fost unul dintre primele bombardiere ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite care a reușit să efectueze 25 de misiuni de bombardament peste Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fără a fi doborâtă de inamici. Această realizare notabilă a fost recunoscută și onorată la acea vreme.

 4. Aspect exterior: Aeronava avea un aspect distinctiv, cu un fuselaj robust, patru motoare și o încărcătură mare de bombe sub aripă. Era pictată în culori distinctive pentru a fi ușor identificată de către alți membri ai escadrilei și de către inamic.

 5. Importanța istorică: "Memphis Belle" a devenit un simbol al curajului și sacrificiului echipajelor de bombardiere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost folosit ca mijloc de propagandă pentru a spori moralul și susținerea publicului în efortul de război.

Aeronava "Memphis Belle" este astăzi expusă în muzeul național al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite de la Wright-Patterson Air Force Base din Ohio, unde poate fi admirată ca o mărturie a curajului și sacrificiului echipajelor care au servit în timpul războiului.

  CARACTERISTICI GENERALE

 • 10

 • 1376

 • 2

 • 5

 • COBI

 • DIMENSIUNI

 • 49.5 cm

 • 14 cm

 • 1:48

5

RATING MEDIU

0

PENTRU A SCRIE UN REVIEW TREBUIE SA FII LOGAT / INREGISTRAT

LOGIN INREGISTRARE