IL-2M3 SHTURMOVIC

Brand
COBI-5744

159.13 RON206.87 RON

ESTIMAT LIVRARE LOCKER

joi, 25 iulie

15.00 RON

ESTIMAT LIVRARE CURIER

vineri, 26 iulie

20.00 RON

IL-2M3 Șturmovik, cunoscut și sub numele de "Șturmovic", a fost un avion de atac sovietic care a jucat un rol crucial în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost proiectat și construit de către Ilyushin, fiind unul dintre cele mai importante avioane de atac ale Uniunii Sovietice.

IL-2M3 Șturmovic a fost conceput special pentru a sprijini operațiunile terestre și pentru a ataca ținte terestre inamice, cum ar fi tancuri, poziții fortificate și convoaie. Aeronava avea o construcție robustă și un blindaj puternic, oferind o protecție adecvată împotriva focului artileriei antiaeriene și a armamentului terestru inamic.

Unul dintre punctele sale forte era armamentul său ofensiv. IL-2M3 era înarmat cu o combinație letală de tunuri și mitraliere. În varianta standard, era echipat cu două tunuri de calibrul 23 mm în aripi și cu două mitraliere de calibrul 7,62 mm în carlinga aeronavei. Această încărcătură de armament putea provoca pagube semnificative și distrugeri masive în rândul forțelor terestre inamice.

De asemenea, IL-2M3 era capabil să transporte o gamă variată de încărcături utile, inclusiv bombe și rachete neghidate. Acest lucru îi permitea să atace ținte multiple, inclusiv buncăre, tancuri sau puncte de comandă inamice.

Aeronava era propulsată de un motor puternic, care îi oferea o viteză adecvată pentru a se apropia rapid de ținta dorită și a efectua atacuri precise. De asemenea, avea o capacitate de manevrare bună, ceea ce îi permitea să evite focurile de artilerie antiaeriană și să rămână la distanță de siguranță de avioanele inamice.

IL-2M3 Șturmovic a fost folosit pe scară largă pe fronturile de război ale Uniunii Sovietice, oferind sprijin vital pentru trupele terestre și contribuind la succesul lor în numeroase operațiuni. Aeronava a demonstrat o rezistență și o eficiență remarcabilă în luptă, rezistând chiar și la pagube semnificative și reușind să se întoarcă în bazele sale.

Datorită importanței sale în lupta împotriva forțelor Axei, IL-2M3 Șturmovic a devenit un simbol al aviației sovietice și a rămas unul dintre cele mai recunoscute avioane de atac din istoria aviației militare.

  CARACTERISTICI GENERALE

 • 7

 • 625

 • 2

 • 4

 • COBI

 • DIMENSIUNI

 • 36.3 cm

 • 12.5 cm

 • 1:32

5

RATING MEDIU

0

PENTRU A SCRIE UN REVIEW TREBUIE SA FII LOGAT / INREGISTRAT

LOGIN INREGISTRARE